Om at vælge.

Jeg væver lidt rundt i det her ‘noget’.

Det hele handler vel i bund og grund om at vælge hvad man vil. Det handler vel om at bestemme sig for, med hvilke briller man skal anskue galskaben.

Som f.eks den galskab at jeg i sidste uge gjaldede ud på min facebook-profil at jeg havde lyst til at uddele spontane springskaller. Men samtidig var nødt til at være så skide kryptisk at jeg alligevel ikke kunne skrive hvorfor. Men jeg havde bare brug for det. For at rase lidt ud. Ligesom jeg havde brug for det, da jeg sagde til udløseren af min galskab at jeg synes det var flabet. (og helt ærligt, det er sådanne ord min mor har brugt når hun var virkelig skuffet over mig og mine søskende som børn). Og da jeg som en treåring smækkede med døren. Bogstavelig talt.

Jeg kunne vælge at ligge mig ned og tude. I frustration og angst. Over hvad der nu skal ske, over hvad fanden jeg nu skal gøre. Og helt klart en masse over usikkerheden, og uvisheden.

Det kunne jeg godt gøre.

Men jeg har tudet så meget de sidste måneder. Og jeg har haft utallige dage med røde hævede øjne, og når jeg lige hvæser et brøl af mig i arrigskab, så er det også ovre. Så er det ‘det’. Jeg gider ikke mere. Ikke lige nu vel. Jeg orker ikke.

Og HVIS jeg valgte at ligge mig i fosterstilling og tude, så kunne jeg lige så godt samtidig tude af frustration og rædsel over at føle mig alene i verden, med manglende viden om hvordan fanden jeg skal håndtere mit barns reaktioner på livet. Jeg kunne tude over at jeg er en fattigrøv. Jeg kunne tude over at skulle være så skide voksen, når det jeg allerhelst vil er at råbe virkelig grimme og grumme ting udover hele æteren, så giftige grønne dampe smyger sig ind overalt.

Men til hvilket formål ? Hvorfor skulle jeg ? Hvad skulle det hjælpe ? Hvorfor ?

Jeg er en enlig mor. Med en forstående bankdame. Med vidunderlige venner. Med en dejlig datter, som strides, men som nok skal rejse sig igen. Jeg har lært at lave mad. Jeg har lært at være den voksne på den gode måde. Jeg har lært at sortere i hvad jeg skal bekymre mig om, og i hvad der er ude af  mine hænder.

Jeg VÆLGER at se det på den måde.

Jeg skal bare vende mig til, at jeg nu har været så sej så længe, at det faktisk er okay at blive blød og tude lidt af lykke nogengange.

Så det gør jeg. Jeg tuder af lykke, og ignorerer så vidt jeg kan det jeg ikke kan påvirke alligevel. For ja-ja. Min stilling skal opsiges, min bankkonto er meget rød, min datter slås lidt, og jeg mangler at købe de sidste kalendergaver. Men lykken ER her. Den stråler imod mig fra min datter. Fra mine venner. Og fra mig selv faktisk.

Og det er mit valg !

Reklamer
6 comments
 1. Rikke said:

  Hej Maria

  Jeg tror, det er et godt valg. Gid jeg var så god til at forstå mig selv, som du tilsyneladende er! Tillykke med forelskelsen, lyder dejligt!

  Kh Rikke

 2. SiriR said:

  Ih, det lyder da til at være et godt valg Maria!!
  Dejlig at du har fundet lykken, noen at smile med.
  Skidt så med den røde bankkonto, det bliver nok mindre rød igen snart:)

  Glæd dig over din datter, og tud da gerne lidt indimellem, det er da lov:)

 3. Hey Maria.. jeg er også en tudene fattigrøv men har valgt at se den anden vej og se alle de andre lykkelig ting som livet har bragt mig! Dejligt med en ny forelskelse og en datter med spræl..

 4. Lis said:

  Maria, du er den bedste af al ting som nogen overhovedet kan ønske sig. Jeg elsker, at du er så klog og reflekteret, når det kommer til dig selv. Det beundrer jeg!

  STORT KRAM
  Lis

 5. vibeke said:

  Kære Maria.
  Jeg bøjer mig i støvet for dig og alle andre enlige mødre. I er de sejeste. Der skal så meget energi og overlevelse til for at få hverdagen til at fungere. Og det ville være underligt hvis der ikke nogen gange var frustration med de valg der skal tages. Så endnu engang hatten af for at du kan se og fokusere på det vigtigste. Plus er der jo ikke noget bedre end forelskelse i denne mørke tid..:-)

  Kh Vibeke

 6. Irene said:

  ❤ tillykke med forelskelsen!!
  Så bra å lese dette, gjør meg glad;)))
  Klem -Irene-

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: