Kvindeliv.

Idag oplevede jeg total lykke. Jeg stod i skolegården et kvarter inden skoledagen sluttede. Klassen holdte sidste time ude, i fri leg. Jeg betragtede Andrea, som løb rundt med bedsteveninden og legede. Jeg kiggede på hendes store smil, lyttede til hendes latter. Så hendes glæde. Jeg så hendes omsorg da veninden ikke selv kunne få lynet sin jakke, og Andrea tog over, og hjalp hende. Jeg så hendes frækhed da hun råbte ‘røvbanan’ efter en dreng der strintede med vand fra sin drikkeflaske efter hende. Jeg så hendes glæde da hun så mig, og jeg så hendes tryghed i at løbe videre i legen.

Jeg snakkede med hendes klasselærer. Verdens bedste klasselærer ! Hun har været så god her de sidste mange måneder. Hun kendte knap Andrea, og slet ikke mig, den aften for over et halvt år siden, da jeg ringede til hende i hendes hjem med gråd i stemmen. Jeg fortalte hende at Andrea ikke kom i skole et par dage, fordi vi, hendes forældre skulle skilles. Jeg fortalte hende det, før jeg overhovedet fortalte det til Andrea. Jeg havde brug for at VIDE at der var varme arme og store knus i skolen, når jeg ikke var der. Jeg glemmer aldrig den samtale, og jeg glemmer aldrig månederne efter hvor et lille menneskes verden væltede og hendes barndom blev revet midt over i FØR og i EFTER. Jeg glemmer aldrig eftergivenheden og forståelsen for, at nogle dage var det bare vigtigt at kunne legge sig på gulvet midt i undervisningen. Ligesom Pippi. Eller det fuldstændig livsnødvendige i at have dage hvor det var okay at ikke følge med og ikke at gide. Jeg husker alle samtalerne vi har haft om aftenen i telefonen.

Og så stod jeg dér idag i skolegården sammen med klasselæreren. Og blev så stolt og boblende fuld i min mave. Hun klarer sig SÅ godt. Følger med i timerne, er meget aktiv med fingeren op. Børnestaver og suger læring til sig. Og så er hun en god kammerat, der leger med alle. Bruger sin fantasi, og er glad og irriterende som alle andre små piger på 6 år.

Det har været rigtig hårdt at komme hertil. Jeg har tudet mange spande fulde af bitterhed og frustration. Jeg har været alene med Andrea siden dag 0, hvor vi hendes forældre takkede af for kampen. Jeg har hver eneste aften selv puttet, børstet tænder, smurt madpakker, og gået taske efter. Jeg har selv stået op før fanden får sko på hver morgen, og listet rundt og gjort klar til dagen. Jeg har selv trukket et træt barn op, og har selv kørt til og fra skole. Jeg har selv arrangeret legeaftaler, redet tråde ud, hjulpet med lektier (ja, man kan faktisk godt få lektier for i 0. klasse), arrangeret fødselsdag og julekalender. Jeg har selv slæbt juletræ hjem og kørt land og rige rundt efter Uundværlige ting. Jeg har selv trøstet og krammet, og er den der er blevet råbt af og kaldt for dumme-mor når verden bare er uretfærdig som den ER nogengange. Jeg er i ordets fornemste forstand alene-mor.

Men alene-mor lugter lidt af tragedie synes jeg. Jeg føler dog ikke det er tragisk. Jeg har ikke en far til mit barn i  nabolaget, men jeg har noget andet. Jeg har verdens bedste netværk. Og det – DET er kvindeliv. At bruge de nosser vi kvinder er udstyret med, at bruge vores netværk og vores egne styrker. Det kan godt være jeg bider lidt i græsset til tider. Det kan godt være jeg synes det er hårdt at være alene om ansvaret 24/7. Det kan godt være jeg har fået kameler serveret i stride strømme. Men jeg har en superheltekappe der er usynlig, og en dag som idag er det lige før andre også kan se den når jeg slår med slaget og danser en sejrsdans.

Super Single Mom !

Reklamer
14 comments
 1. Mette said:

  Godt kæmpet! Vær stolt af dig selv og din datter og godt du fik fortalt det til hendes lærer. Er selv en af slagsen og vi oplever alt for tit børn i krise, hvor vi ikke er informeret og derfor ikke kan være der for dem, som de har brug for.

 2. Langtidslykkelig said:

  Hvor er det godt skrevet! Fik en enkelt tåre i øjenkrogen – en af de gode!

 3. Anette said:

  hold nu kaje hvor er du sej!Du er jo en super mom. Fedt indlæg, men hvor bliver jeg altså nysgerrig må jeg indrømme. Skal farmand slet ikke være en del af hendes liv mere?

 4. fnataistisk indlæg Maria!
  Halleluja for dig!
  Kram C

 5. Rikke said:

  Jeg kan godt forstå, at du er stolt!!

  Kh Rikke

 6. Frøken Nobel said:

  Jeg synes du er SEJ!!! Keep on!!

 7. Synne said:

  SÅDAN Maria! 🙂

  Fedt fedt fedt.

 8. Dorthe said:

  Super mor og super klasselærer! Det var bare så godt, at du meldte det ud til hende, alt for tit glemmer forældre det, og som lærer kan det være svært at hjælpe, hvis man ikke ved, hvad der foregår.
  Thumbs up herfra!
  -Dorthe

 9. TAK ! Tak tak tak alle de damer 🙂

  Anette – Jeg forstår godt din nysgerrighed, jeg er selv født med en enorm en af slagsen 🙂 Men ikke alt bliver delt på bloggen her. Andrea´s far er flyttet tilbage til sin hjemby, som er flere tusinde kilometer væk – og det er en af grundende til at han ikke lige kommer forbi til kaffe. Men de snakker selvfølgelig sammen i telefon fra tid til anden.

 10. Og så kneb jeg lige en lille, rørt tåre…

  ~ Karina

 11. Johanne said:

  Du er sej Maria, Sidder her og tuder lidt. Hvor er det dog en dejlig laerer Andrea har, og hvor lyder hun som en skoen unge.
  Kh Johanne

 12. Martin said:

  Sejrsdans i superheltekappe gør hele forskellen … og når man har gjort en forskel, så har man også gjort det godt! Det tror jeg du har, sådan som du skriver 🙂

 13. Hulemor said:

  Et super kram fra en anden 100% alene mor til to. Da jeg læste dit indlæg tænkte jeg: Nåe ja, hold da kæft hvor man selv klarer meget. Alt faktisk. (Selv en punktering udenfor sportshallen i aftes, hvor det ene barn skulle hentes fra håndbold, efter man selv havde været til møde, før man skulle hente det andet barn fra legeaftale. Og så selvfølgelig hjem og lave sen aftensmad osv). Dét bliver jo på en eller anden måde også hverdag, så man egentlig glemmer, at det er en kraftpræstation…tak fordi du mindede mig om det!!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: